Rouwcafé

Het Rouwcafé

Welkom in mijn Rouwcafé, een plek voor iedereen die rouwt om een verlies. Want rouw kent vele gezichten en kan je overvallen door verschillende gebeurtenissen. Het verlies van een geliefde, een scheiding, verlies van een baan of andere grote veranderingen in je leven. Deze verliezen kunnen diepe sporen achterlaten en je uit balans brengen.

In het Rouwcafé kun je je verdriet delen met mensen die je begrijpen, omdat ze hetzelfde hebben meegemaakt. Je kunt je kwetsbaarheid tonen zonder angst voor oordeel. Je kunt je verhaal vertellen en luisteren naar dat van anderen. Je kunt elkaar steunen en troosten als het verdriet te zwaar wordt.

Het is ook een plek waar we onze veerkracht vieren, waar we lachen, herinneren en dromen. Waar we in verbinding staan met onszelf en elkaar. Waar we elke ervaring omarmen en elke traan waarderen.

Het idee achter deze groepsbijeenkomsten is ontstaan omdat ik zelf heb ervaren hoe waardevol het is om gelijkgestemden te ontmoeten. Een kleine groep mensen, verbonden door begrip, die samen komen voor waardevolle gesprekken.

Rouw hoeft niet eenzaam te zijn

Ik nodig je uit om te ervaren wat het Rouwcafé voor jou kan betekenen. Je bent welkom in een veilige haven in een vertrouwde warme omgeving. Ik zou graag het taboe rondom verschillende vormen van verlies willen doorbreken. Een ruimte creëren waarin elk verlies erkend wordt, waar we elkaars pijn begrijpen en elkaars hoop koesteren.

Deze middag staat volledig in het teken van het delen van onze verhalen, het luisteren naar elkaars verdriet en het vieren van onze veerkracht.

Rouwen veer strand

Dus kom zoals je bent, laten we samen huilen, lachen, herinneringen ophalen en dromen voor de toekomst.

Ik zal zorgen voor:

 • koffie, thee
 • lekkere hapjes en drankjes
 • een warme omgeving

Herken je dit?

 • Je hebt geen energie
 • Je voelt je neerslachtig
 • De omgeving begrijpt je niet
 • Je voelt je eenzaam.

Rouw hoeft niet eenzaam te zijn. Delen met anderen kan je helpen, en het geeft je de kans om op een eenvoudige manier over jezelf te praten. Je zult merken dat dit leidt tot meer verbinding. Dit is precies de reden waarom ik deze bijeenkomst organiseer, omdat ik dit gemist heb tijdens mijn eigen rouwproces. Ik gun jou dit ook!

Voel je welkom!

Praktische informatie

 • Voor wie: Iedereen die iets verloren is wat hun dierbaar is.
 • Wanneer: Iedere eerste vrijdag van de maand.
 • Hoe laat: Van 14.00 tot 16.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur.
 • Waar: St. Hubertseweg 7, Haps.
 • Vergoeding € 25,-

Data rouwcafé:

Vrijdag 1 maart thema: Ouder verlies
Vrijdag 5 april thema: Partner verlies
Vrijdag 3 mei thema: Kind verlies

Rouwcafé Haps, land van Cuijk

Vergoedingen

De begeleiding van rouw in de praktijk wordt via het basispakket niet vergoed door de zorgverzekeraars. Maar er zijn wel ook andere mogelijkheden om toch voor vergoeding in aanmerking te komen:

Werkgevers en uitkeringsinstanties zijn vaak bereid om rouwbegeleiding te vergoeden, bijvoorbeeld via het opleidingsbudget. In het kader van een re-integratietraject of als uitvalpreventie- of preventie ziekteverzuim. Informeer bij de afdeling HR, je leidinggevende, de Arbodienst of het UWV naar de mogelijkheden. Ook via een Persoonsgebonden budget (PGB) komen de kosten vaak voor vergoeding in aanmerking.