Behandelingen

Persoonlijke begeleiding

Persoonlijke begeleiding bij rouw en verlies

Vanuit een persoonlijk  gesprek gaan kijken wat nodig is om je verder te kunnen helpen. Dit gesprek kan plaatsvinden in mijn praktijkruimte, maar ook op een plek waar jij je fijn voelt. 

Familieopstellingen

Een familieopstelling is een methode waarbij we onbewuste patronen die voortkomen uit je familie van herkomst onderzoeken die je dagelijks leven (on)bewust beïnvloeden. Het kan inzicht geven in je gedrag of de oorzaken van je problemen waarmee je worstelt. Een familieopstelling is een simpele en zeer doeltreffende werkvorm. En nee, je familie hoeft hierbij niet aanwezig te zijn. 

Holistische massage

Holistic pulsing

Deze natuurlijke, zachte vorm van lichaamsgerichte massage op basis van ritmische, wiegende bewegingen bevordert diepe ontspanning, stimuleert het zelfhelend vermogen en maakt energieblokkades vrij. Het kan helpen bij het verwerken en loslaten van negatieve emoties zoals stress, angst en verdriet. Bovendien draagt het bij aan een diepere en meer rustgevende slaapervaring.

Hotstone massage

Een Hotstone massage is een heerlijke ervaring waarbij gladde, warme stenen op specifieke delen van je lichaam worden geplaatst. De warmte van de stenen dringt diep door in je spieren, waardoor ze ontspannen en soepel worden. De combinatie van de warmte en de rustgevende massage helpt niet alleen om fysieke spanningen te verminderen, maar ook om je geest tot rust te brengen. Het is een moment van pure ontspanning, waarin je jezelf kunt loslaten en je zorgen even kunt vergeten. De diepe ontspanning en de helende warmte vullen je met een gevoel van harmonie en balans.

Ayurvedische massage

Ayurvedische massage voor balans en rust

De Ayurvedische massage geeft rust en balans aan lichaam en geest. Het gebruik van een weldadige hoeveelheid warme olie, verrijkt met etherische oliën, is kenmerkend voor een Ayurvedische massage.

Bij elke massage voeg ik nog een positieve intentie toe aan de olie, zodat deze massage een diepgaande, holistische werking kent.

Klankensessie

Klankschalen geven rust en brengen harmonie in lichaam en geest. We horen de geluiden niet alleen met onze oren, maar voelen ze in ons hele lichaam. Of je je er nu bewust van bent of niet, je lichaam reageert op klank en trilling. Maar de magie van klankschalen gaat verder: hun klank brengt je terug bij jezelf.

Vergoedingen voor rouw en verlies therapie en massages

Vergoedingen

De begeleiding van rouw in de praktijk wordt via het basispakket niet vergoed door de zorgverzekeraars. Maar er zijn wel ook andere mogelijkheden om toch voor vergoeding in aanmerking te komen:

Werkgevers en uitkeringsinstanties zijn vaak bereid om rouwbegeleiding te vergoeden, bijvoorbeeld via het opleidingsbudget. In het kader van een re-integratietraject of als uitvalpreventie- of preventie ziekteverzuim. Informeer bij de afdeling HR, je leidinggevende, de Arbodienst of het UWV naar de mogelijkheden. Ook via een Persoonsgebonden budget (PGB) komen de kosten vaak voor vergoeding in aanmerking.