Over Mariëlle

“Lieve Papa en lieve Birgit,

Jullie gaven mij de kracht om mijn eigen pad te bewandelen. Om te durven kiezen voor wat goed voor mij is. Om te gaan staan, keuzes te maken vanuit mijn innerlijk weten, op basis van intuïtie of gewoonweg te durven voelen en kijken wat past. Dankjewel daarvoor.

~ Met  liefde,  Marielle

Rouwen veer strand

Volg je eigen pad en krijg grip op je leven.

Wat fijn dat je deze pagina gevonden hebt.
Mijn naam is Mariëlle. Verlies- en rouwcoach, maar vooral mens, moeder, vrouw, vriendin en levensgenieter. Al van jongs af aan heb ik een passie voor het werken met mensen en hou ik me graag bezig met persoonlijke ontwikkeling.
De reis van persoonlijke ontwikkeling kon ik een aantal jaar geleden niet als een avontuur ervaren. Het was eerder een torenhoge berg waar geen einde aan leek te komen.

Ik bewandelde een eenzaam pad

Het pad dat ik bewandelde toen mijn vader en mijn beste vriendin overleden was eenzaam. In gesprek gaan met andere, gevoelens benoemen of hulp vragen, vond ik niet gemakkelijk. Ik was gebroken. Kwetsbaar. Het leek alsof ik een torenhoge berg moest beklimmen waar ik niet overheen kon komen. Het gaf me het gevoel alsof ik moest vechten tegen de bierkaai, zo ellendig voelde ik me. En toch was er een stemmetje, die diep van binnen tegen me zei: “Pssst, je hoeft je niet zo ellendig te blijven voelen.”
Ik ging op zoek naar de puzzelstukjes die nodig waren om mijn eigen levenspuzzel te kunnen maken. Tijdens mijn zoektocht ging ik op zoek naar antwoorden, bewustwording en vooral op zoek naar mezelf. Onderweg leerde ik de kracht van therapie en coaching kennen wat me veel zelfbewustzijn opleverde.

Al deze ervaringen begon ik met elkaar te verbinden en werd verliefd op het proces van persoonlijke groei en ontwikkeling. 

Ik wist er iets moois van te maken

Rouwen is beter te benoemen als een geheel eigen zoektocht waarbij je probeert weer grip te krijgen op de chaos. Er gebeuren dingen met en aan je, en je moet hard werken om je weg te vinden, om jezelf te hervinden.

Het verlies kan zo groot zijn en het donker zo overweldigend dat je soms even het licht niet meer kunt zien. Het is heel belangrijk om dan goed te blijven voelen. Voel het donker en blijf ook het licht zien. Probeer dat met elkaar te verweven, als je beide kunt zien, beide kunt omarmen van jezelf, dan ben je opgewassen tegen zoveel uitdagingen die je in het leven tegen gaat komen. Leven is verlies ervaren. Overleven is leren hoe ermee om te gaan.

Uiteindelijk wist ik dat ik van iets ‘onaangenaams’ iets heel moois kon maken.

En dat is wat ik jou ook graag wil laten ervaren.

Luister naar je hart. Dat klopt altijd

Mijn vlinderlogo symboliseert een krachtige boodschap van groei, veerkracht, en het vieren van het leven. Het herinnert ons eraan dat verandering en verlies ook kansen biedt voor persoonlijke transformatie en het omarmen van nieuwe mogelijkheden. De vlinder straalt de boodschap uit dat je het leven omarmt, met al zijn ups en downs, en dat je vastbesloten bent om jezelf te ontwikkelen, net als de prachtige vlinder die vrijuit door de lucht vliegt.

Groetjes Mariëlle